اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) به عنوان بنیانگذار انقلاب از مفاهیم متعدد و پیچیدهای نظام یافته که برای شناخت دقیق آن لازم است تمام این اجزاء مورد مداقه قرارگیرد. درمیان این مفاهیم استقلال فرهنگی نقشی برجسته دارد. برای درک این مفهوم لازم است جایگاه فرهنگ را دراندیشه ایشان مورد بررسی قرار داد و تأکید امام برمسأله استقلال را تحلیل نمود و رابطه این مفهوم را با استقلال فکری، سیاسی و اقتصادی روشن ساخت. نوشتار پیش رو کوشیده با استفاده از روش تحلیل محتوای اسکینر به این سوال پاسخ دهد که مفهوم استقلال فرهنگی دراندیشه امام چیست و از چه مولفههایی برخوردار است؟ یافتههای پژوهش نشان داد از نگاه امام فرهنگ مجموعهای هویتساز، مولد تربیت و تفکرپرور است و استقلال فرهنگی یعنی عدم وابستگی فکری و تربیتی به غیر. مولفههای این استقلال شامل استقلال فکری مبتنی بر هستیشناسی توحیدی، خودباوری و اعتماد به نفس ملی، تربیت اسلامی مبتنی بر هویت توحیدی و رویکرد تهاجمی فرهنگ توحیدی علیه فرهنگ الحادی می باشد که ضرورت دارد با نگاهی جهادی به تقابلی دائمی با نظام سلطه بپردازد. عنصر دیگر استقلال اقتصادی است و اگر نظام توحیدی به خودکفایی اقتصادی نرسیده باشد در تقابل با تمدن مادی غرب موفق به رسیدن به استقلال فرهنگی نخواهد شد.
صدیقی, مجتبی, مسعودنیا, حسین, هرسیج, حسین. (1396). تبیین مفهوم و مؤلفه های استقلال فرهنگی در اندیشه ی سیاسی امام خمینی(ره). مطالعات راهبردی بسیج, 20(77), 65-88.
MLA
مجتبی صدیقی; حسین مسعودنیا; حسین هرسیج. "تبیین مفهوم و مؤلفه های استقلال فرهنگی در اندیشه ی سیاسی امام خمینی(ره)". مطالعات راهبردی بسیج, 20, 77, 1396, 65-88.
HARVARD
صدیقی, مجتبی, مسعودنیا, حسین, هرسیج, حسین. (1396). 'تبیین مفهوم و مؤلفه های استقلال فرهنگی در اندیشه ی سیاسی امام خمینی(ره)', مطالعات راهبردی بسیج, 20(77), pp. 65-88.
VANCOUVER
صدیقی, مجتبی, مسعودنیا, حسین, هرسیج, حسین. تبیین مفهوم و مؤلفه های استقلال فرهنگی در اندیشه ی سیاسی امام خمینی(ره). مطالعات راهبردی بسیج, 1396; 20(77): 65-88.